Når der skal laves mad i den travle hverdag, står den ofte på fx en pakke lasagne, hvor der blot tilsættes mælk og vand. Dette er for at gøre det nemt. Rigtig mange børn elsker lasagne, hvilket gør den til et oplagt valg til børnefamilier. Men hvorfor købe en brev lasagne, når du ganske nemt og med næsten samme forberedelsestid kan lave en lasagne selv fra bunden af?
En lasagne lavet fra bunden er meget mere smagfuld, og så kan du rent faktisk smage de forskellige ingredienser, hvor en brev lasagne har en meget entydig smag hele vejen igennem.
Se opskriften her: https://romanovich.dk/lasagne/
Med lasagne har du meget frie tøjler
En af de ting, der er rigtig fedt ved lasagne, er hvor meget frihed, du har i forhold til opskriften. Nogen kan godt lide en lasagne med bechamel sauce, og andre er helst fri for denne. Det er en smagssag og helt op til den enkelte at vurdere.
Tilsvarende er det helt op til den enkelte, hvilke grøntsager man ønsker, der skal være i ens lasagne. Hakket oksekød, løg, hvidløg, oregano, timian, salt og tomatpuré er dog ingredienser, det på det kraftigste anbefales at komme i. Dette giver samlet en god smag af det italienske køkken, som normalt er den smag man gerne vil have ud af en hjemmelavet lasagne.
I forhold til grøntsager er der mange muligheder, der kan smage super godt i en lasagne. Nogen bruger rød, gul og grøn peberfrugt, nogen bruger squash og helt andre bruger løse majs i deres ret. Bladselleri er også et hit indenfor lasagne. De fleste bruger dog reven gulerod, der giver en rigtig god smag til lasagnen. Aubergine er en mindre kendt grøntsag, du også med stor fordel kan prøve kræfter med, hvis du vil have en anderledes smagsoplevelse.
Hvordan laver man en hjemmelavet lasagne?
Du tænker måske, at det er meget svært at lave en lasagne fra bunden, men det er faktisk ikke ret meget sværere end at købe en lasagne. Du starter med at forberede alle grøntsagerne. Riv fx gulerødder, skær peberfrugt, bladselleri og auberginer i tern og hak løg og hvidløg ganske fint. Så er du klar til at gå i gang.
Først skal du bruge en gryde med lidt olie i. Her svitser du løg og hvidløg, hvorefter du tilsætter kødet og får dette brunet godt. Så skal resten af ingredienserne i. Her menes der tomatpuré, grøntsager, krydderier og evt. lidt mælk Bring det hele i kog og lad det simre i en halv times tid.
Og så har du en sovs, der kan bruges til lasagne, ganske som du kender det fra brevlasagnen.
Lav til flere gange
Du kan med fordel lave flere bradepander lasagne og fryse ned til senere brug. Det eneste du her skal huske er, at varme retter ikke må kommes direkte i fryseren. Lav lasagnen, lad den køle af til den har rumtemperatur. Drys evt. lidt mozzarella hen over toppen og pak den så ind og frys den ned. Så har du super nem mad på et senere tidspunkt, hvor lasagnen blot skal varmes.