Kort overblik over privat leasing

leasing af bil

Leasing er indenfor de seneste par år blevet en meget populær løsning, hvis man skal have nye ting, men ikke har råd til, at købe dem. Leasing er grundlæggende en måde, hvorpå man lejer tingene igennem et leasingselskab. Det er især leasing af biler der er blevet populært. Det fungerer således, at man ved at betale et fast månedligt beløb, kan bruge bilen som var den ens egen. Det er som sagt en løsning der bliver brugt af folk, der ikke har kapital til at købe bilen. Der er dog også mange der anvender leasing, da de har regnet ud, at de i længden kan spare penge ved at anvende metoden. Når man vælger at lease, er der en del tekniske begreber, som man skal være opmærksom på. Som det normalvis vil være med biler, er der afskrivninger på den. Det er der også når man leaser den. De forskellige leasingselskaber der findes, har forskellige regler vedrørende afskrivningerne på deres biler. Endvidere skal man være opmærksom på, hvilke regler der gør sig gældende fra leasingselskabets side i forhold til eventuelle skader og reparationer.

Fordele ved privat leasing

Der findes flere forskellige fordele ved leasing. I Århus og Viby findes der mange forskellige selskaber der tilbyder leasing af biler. Hvis man vælger at lease en bil, kan man opnå mange besparinger i forhold til, hvis man skulle købe en bil fra ny. For det første vil man være fri for, at skulle låne penge i banken til udbetalingen af bilen. Det vil samtidig betyde, at man bliver fri for at betale renter på det eventuelle lån. Dette er en stor fordel, og en af grundende til, at flere og flere vælger at lease. Derudover er der nogle leasingselskaber, der tilbyder at betale for eventuelle reparationer af bilen. Så hvis gearkassen eksempelvis går i stykker på bilen skal man ikke selv til, at bruge sine surt optjente penge på at få det lavet. Det er dog ikke alle leasingselskaber, der tilbyder denne service. Dette er altså noget af det, som man skal undersøge inden man leaser sin bil. En anden stor fordel er, at mange leasingselskaber tilbyder køb af bilen efter leasingperioden. Det betyder altså, at du har mulighed for at købe bilen, når du ikke længere finder det nødvendigt, at lease bilen. Og ofte vil du kunne få den til en god pris, da den igennem leasingperioden er blevet afskrevet.

Ulemper ved privat leasing

Der findes selvfølgelig også ulemper ved privat leasing. En af de helt store ulemper er, hvis man har valgt en leasingmetode, hvori kontrakten siger, at man selv skal betale for de eventuelle skader der kan opstå. Det betyder altså, at du selv skal betale, hvis der opstår en stor skade. Det betyder samtidig, at man kan ende med, at betale mange flere penge for bilen, end hvis man havde valgt at købe den fra ny, da der her ofte vil være garantier for de eventuelle skader der skulle opstå. Det handler altså om at opveje, hvad der bedst kan betale sig.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.