Husk at rengøre din sandfangsbrønd

rør

En sandfangsbrønd er utrolig smart, og der er da også allerede mange husejere, der har været ude og investere i sådan en. Den er med til at sortere skidt og møg fra dit nedløbsrør, så det ikke ender i kloakken og kan være med til at stoppe dit afløb.

I bund og grund er en sandfangsbrønd et plastikrør formet som en cylinder med en lukket bund. I bunden samles alt skidtet som eksempelvis blade, sten og sand, mens der midt på cylinderen er et hul, der leder vandet ud til det lokale kloaknet.

Køb din sandfangsbrønd på nettet og få den leveret direkte

Hvis du bare gerne vil have en sandfangsbrønd så hurtigt som muligt, så kan det være en god ide at bestille den over nettet. Den koster et par hundrede kroner som regel, og hvis du skal bruge mange, kan det hurtigt løbe op i en del penge. Men det er penge, der er givet godt ud.

Ved at købe den online får du som regel en skarp pris, og derudover får du den leveret direkte til din hoveddør, hvilket gør det nemt og bekvemt for dig. Så hvis du ikke lige har en bil, så du selv kan køre en tur ud i det lokale byggemarked og hente det, så er det nemt bare lige at bestille det online.

Hvor ofte skal man rengøre sin sandfangsbrønd?

Når din sandfangsbrønd er installeret og klar til brug, så er det vigtigt, at du også husker at få den rengjort. Der er en tommelfingerregel, der siger, at det kan være en god ide at gøre den ren et sted mellem to og fire gange om året.

Hvis der ikke har samlet sig noget skidt i brønden, så er det selvfølgelig ikke så vigtigt, at du renser den. Samler den minimalt med skidt, så kan du nok godt nøjes med at rense den 1-2 gange om året. Men samler den en pæn mængde, så er det en god ide at gøre det en håndfuld gange hvert år, så der ikke ligger for meget og spærrer dernede.

Det er ikke særlig svært at rense sin sandfangsbrønd, og det er nemt noget, du selv kan klare. Så du skal ikke være bange for, at du skal have en fagkyndig ud hver eneste gang for at klare det.

Få en brønd til hver enkelt nedløbsrør

Har du mange nedløbsrør rundt omkring din bolig, så kan det være en god ide at få en sandfangsbrønd til hvert enkelt nedløbsrør. Det kan for mange godt gå hen og blive et rigtig højt antal, og derfor er der da også nogle, der vælger at lavet en hjemmelavet løsning.

Men hvis du ikke er en rendyrket handyman, så er det nok ikke en god ide at kaste sig ud i det. Det kan nemt gå galt med en del fejl i konstruktionen, så derfor er det en god ide at købe ordentlige brønde, hvis du ikke stoler på dine egne evner.

Overvej at lave den selv

Men har du hænderne skruet ordentligt på, og står du og skal bruge en god portion brønde, så er det måske en god ide at finde på en hjemmelavet løsning. Hvis du savner inspiration til det, så kan det være en ide at hoppe på nettet og besøge nogle af de mange blogs eller gør det selv foras, der har med lige netop dette emne at gøre.

Derinde kan du finde en masse inspiration til, hvilket løsninger du kan overveje at lave, når der er mange nedløbsrør, der skal betjenes på en gang. Det tager ikke lang tid at finde den første bunke forslag.

Her kan du se hvordan en udskiftning af en defekt sandfangsbrønd kan se ud:

http://businessguide.dk/ har andre relevante nyheder i business perspektiv

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.