FTF’s a-kasse kombineret med en konto hos Sparekassen Kronjylland kan give ro i dagligdagen

fagforening

I disse økonomiske usikre tider kan det være svært at spå om den finansielle fremtid. Med politisk og makroøkonomisk usikkerhed er der ingen sikkerhed for jobs i morgen eller om renten stiger eller falder. For at undgå at havne i en økonomisk penibel situation kan det være en god idé at planlægge og forberede. I dag er vi afhængige af en fast stabil indtægt i vores dagligdag. For selvom man kan spænde livremmen ind i forhold til privatforbrug, er der altid en husleje, som skal betales.

FTF’s a-kasse giver dig finansiel tryghed

Uanset hvor dygtig du er til dit arbejde kan du risikere at stå overfor en situation hvor dit firma bliver nødt til at afskedige dig. Det kan være ændring i den globale efterspørgsel som gør at din arbejdskraft bliver overflødiggjort, det kan være den teknologiske udvikling overhaler dig, således dit job bliver overflødigt. Der kan være mange årsager, men fælles for dem alle er at du potentielt står uden indtægt. Derfor er det et krav at du er meldt ind i en a-kasse allerede en god periode inden du bliver ledig så du kan optjene ret til dagpenge. Selvom dagpengesatsen ikke er tilsvarende din eksisterende løn så er den maksimale sats på omkring 16.000-18.000 brutto. Selvom du ikke bliver rig af dagpenge kan pengene gøre at du kan overleve i en periode uden et fast arbejde såfremt du spænder livremmen ind. Derfor er det vitalt at du tænker over risikoen ved at stå uden job imens du har et arbejde. Så lad være med at gamble md din finansielle fremtid og i stedet vær på den sikre side og meld dig ind i FTF Akasse. Foruden at være en god all-round a-kasse så hjælper de med kurser og værktøjer så du kommer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet igen. Læs om FTFa her.

Det er som med a-kasse som med banken

Ligeså vigtigt det er at have en god a-kasse ligeså vigtigt er det at have en god og fleksibel bank som kan hjælpe en igennem en turbulent periode, som det er når man står uden job i en periode. Sparekasse Kronjylland er et godt eksempel på dette. De er en god fleksibel bank, som gerne hjælper dig videre. Læs om Sparekassen Kronjylland her. Ligesom med a-kassen er det dog vigtigt at huske at den bedste måde at få noget ekstra fra banken er ved at være kunde når man ikke har behov for det. Eksempelvis ved at have budgetkonto og madkonto i banken og have brugt dem i flere år uden problemer. Har man en god længerevarende historik hos banken er der stor sandsynlighed for at de i en periode vil bevillige et ekstra overtræk for på den måde at hjælpe en igennem så man ikke skal gå fra hus og hjem blot fordi man står uden arbejde i en periode. Så det gode råd her er planlæg for det værste mens du har bedste, det er ligesom en forsikring, men tegner den i håb om ikke at få brug for den.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.