Forklaringen på forskellen mellem 3G og 4G

mast

Er du også af og til i tvivl om forskellen på 3G og 4G, og hvad det har af betydning for dig? Så kan du få en forklaring her. 

Der bliver ofte reklameret både med 3G men også med 4G, og 5G nettet er allerede under opsejling. I reklamerne fremstår det ikke altid lige tydligt, hvad forskellen egentlig er på 3G og 4G, og ligeledes om det har en betydning for dig som forbruger.

Der kan altså være stor forskel i forklaringerne, og ligeledes om hvorfor du skal have det ene frem for det andet. Dog er det sjældent, at den almene dansker kender forskellen på de to udover, at det ene er lidt hurtigere end det andet.

I begyndelsen af 2014 havde 75 procent af alle danskerne adgang til 4G netværket, og dette er kun steget stødt siden. Det betyder dog også, at der stadig er områder hvor 4G signalerne ikke dækker 100 procent endnu, og derfor er der stadig nogle få danskere, der ikke har adgang til 4G signalerne.

4G netværket er derfor det sidste nye der findes, når det handler om netværk. Det er derfor den hurtigste forbindelse der er at finde her hjemme i Danmark i dag. Det betyder derfor, at 4G netværket er en overbygning til 3G netværket. 4G netværket er altså en forbedring af 3G netværket. 3G netværket er ligeledes en overbygning af 2G netværket, som vi startede ud med i tidernes morgen.

4G netværket er udover at være hurtigere og bedre end 3G netværket, også den eneste forbindelse der kan sende og modtage trådløse sendesignaler. Det bliver netop derfor særdeles anvendt til smartphones, og ligeledes også til mobilt bredbånd.

Det er som sagt endnu ikke hele Danmark der er dækket af 4G netværket, eller har adgang til forbindelsen. Dog til sammenligning af mange andre lande, er den store dækning af 4G forbindelsen i Danmark særdeles ualmindelig. Det betyder altså, at Danmark er en af de absolut førende lande, når det handler om prioritering af en god netværksforbindelse.

I Danmark er det specielt yderområderne, eller udkants Danmark om man vil, hvor forbindelsen ikke dækker eller fungere optimalt. Dette kan dog skyldes de mange skove, træer, høje punkter og lignende, der ofte findes i netop disse områder. Alt udefrakommende ligesom stormvejr og høje master, kan have indflydelse på 4G forbindelsen.

Inden du køber dig et mobilabonnement med en 4G forbindelse, som naturligvis er at foretrække, så tjek altid din udbyders dækningskort. På et sådan dækningskort kan du altid se, om din udbyder nu også dækker med forbindelsen i netop det område hvor du bor. Det ville være ærgerligt at betale for noget, der alligevel ikke kan anvendes hvor du bor eller opholder dig mest. Det er også en god idé at sammenligne priserne på de forskellige mobilabonnementer på siden https://www.telmodi.dk/telefonabonnement/

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.