Få kvalitetssikker behandling som ejer af katte

kat ude i sneen

Rigtige mange husstande har et kæledyr i form af en kat til at skabe liv og glæde i familien. De små dyr er både inde og ude og på eventyr rundt omkring i nabolaget. De kan kravle i træer, gennem buske eller hvile sig i solen forskellige steder i haven. Det kan også være, at de tilbringer tid sammen med andre katte, som strejfer rundt omkring byen. Uanset hvad din kat foretager sig, er det vigtigt at holde øje med dens sundhed og pludselige ændringer i adfærd. Der er ofte forskel på, hvor hvordan dyret opfører sig over for mennesker. Nogle er mere selvstændige end andre og kan lide at tilbringe meget tid alene. Du ved aldrig, hvor din kat har været, eller hvem den har været sammen med, hvis den har været på opdagelse i naturen på egne poter. Derfor er det centralt som ejer at tjekke og være opmærksom på ændrede vaner eller udseende. For at forebygge sygdomme og andet, er det meget relevant at følge den vaccinationsplan, som man har lagt sammen med dyrlægen i begyndelsen af dyrets liv.

Vær opmærksom på ændret adfærd hos katte

Som ejer af kat skal man være opmærksom på dyret og dets opførsel. Det kan i mange tilfælde hjælpe dyret og gøre, at det for den ønskede behandling hurtigere end ellers. En kat kan blive ramt af en række sygdomme, som kan forringe livskvaliteten. Nogle af de sygdomme er blandt andet mave- og tarmsygdomme. Det kan være diarre eller tarmbetændelse, som kan ramme dyret. Ved disse sygdomme er der nogle symptomer, som man kan holde øje med hos sit kæledyr. Det kan være tynd afføring, som fremkommer hyppigt. Det kan også være, at katten er meget nedstemt og har opkast eller slet ikke vil spise. I de fleste tilfælde er forløbet over kort tid og kræver ikke mere behandling. Man kan dog få forskellige tabeletter, som hjælper med at stabiliserer tarmfloraen. Hvis sygdommen varer ved, er et tjek ved dyrelægen vigtigt. I Århus kan sygdommen dianoseres ved en række undersøgelser. Derved kan det være en god ide at ringe til dyrelægen for gode råd omkring sygdomstegn, hvis man er i tvivl.

Sundhedstjek for katte er vigtigt

Mange sygdomme som er skjulte kan opdages ved det årlige sundhedstjek hos dyrlægen. Her undersøger lægen dyret grundigt. Det kan være her, at ørelidelser eller ændringer i hjerterytme kan opdages. Ørelidelser kan komme på grund af svamp eller øremider. Man kan som ejer holde øje med udflåd, eller om dyret viser tegn på smerte ved berøring. Dog opdages det mange gange først ved dyrlægen, og derfor er det vigtigt at få et tjek, så du kan give din kat de bedste forudsætninger for et sundt liv. Derved kan man spare dyret for unødvendige smerter og ubehag, som forekommer ved skjulte lidelser. Når dyrlægen opdager ændret tilstande, vil katten få behandling efter dens behov. Før behandling undersøges dyret grundigt sådan, at dyrlægen kan hjælpe det på den mest optimale måde.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.