3300B – Vælg det rette Butiks lys

lys

Der kan være rigtig mange ting som man skal overveje, når man skal ud og vælge hvilket lys man vil have til at pynte i sin butik. Butiksl ys gør nemlig en stor del for kundernes opmærksomhed. Du kan med lyset styre hvad de skal se på og tiltrækkes ved, og derfor hvad deres umiddelbare tiltrækning bliver.

Derudover så kommer der også det design mæssige perspektiv, i at vælge nogle der er designet så de passer ind. Eller i hvertfald ikke virker malplaceret. Velvalgt butiks lys kan gøre en mindre forskel for at booste dit salg, eller få solgt nogle af de ting, som måske ikke er de mest populære blandt kunderne.

Hvis du har en butik, hvor at der er et udstillingsvindue ud til en befolket/trafikeret vej, så kan der også være gode fordele at hente i at sørge for at det er oplyst om aftenen.

På denne måde kan interessen fra forbipasserende skærpes og de kommer måske tilbage dagen efter, for at se hvad resten af butikken indeholder.
Derudover kan du overveje hvilken farvetone dit butiks lys skal have, eller du kan overveje om der skal nogle lettere tilfældige LED-strips ind i forskellige farver rundt omkring, for at give noget liv og skabe en anderledes stemning i butikken.

Vælg den rette butiks lys

Hvis du skal ud og købe nyt butiks lys, så er der en masse forskellige ting som skal overvejes inden at pengene lægges på bordet. Det kan være at det er nødvendigt at indvige en ekspert i lys i dine ideer så der kan komme noget feedback tilbage. Du kan dog i mange tilfælde klarer dig fint selv, ved blot at overveje de forskellige muligheder for forskelligt lys.

Først og fremmest er der designet af lampen. Hvordan skal den se ud? Skal det være en lille spot-loftslampe eller skal det være nogle større lysstofrør. Det kan også være du vil have nogle gulvlamper rundt omkring for at give en bestemt følelse, eller at der i forvejen sidder LED paneler i loftet. Hvis du har noget i et form for butiksvindue, så vil det klart være at anbefale at sætte noget spot på dette. Da det hurtigt vil blive synliggjort for kunderne, især på de mørke dage og aftener. Der skal derudover være butiks lys nok til at kunderne kan orientere sig omkring og se alle de forskellige varer. Der kan dog stadig godt være mørke områder, til at skabe en stemning som ikke minder om alle andres og for at skille sig lidt ud fra det almene butikslokale.

Leg/eksperimenter med butiks lys

Der kan også være meget sjov og gevinst i at lege med butiks lyset og prøve nogle alternative metoder, til at fremhæve specifikke ting og give lokalet en bestemt stemning. Der er først og fremmenst flere forskellige lys-farver, som man kan bestemme over. Dette bliver målt i kelvin grader. 3200K svarer til alm. kunstlys som man ofte finder indenfor. 5600K svarer til naturligt sollys. Den første vil være lidt varmere i lyset, mens den anden vil være lidt mere steril og blå i det. Dette kan hjælpe til at skabe bestemte følelser med butiks lys.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.